miercuri, 6 februarie 2013

Arheologii au descoperit ”Penisul lui Dumnezeu”



În vecinătatea Mării Negre a fost descoperit un templu antic dedicat zeului "bărbăției", denumit ”Priapus”. Acest zeu, având origini grecești, era recunoscut în perioada antică drept ”Zeul Penisului”, la care anticii se rugau și depuneau ofrande pentru fertilitate. Arheologii din cadrul Muzeului de Istorie Națională au declarat că în situl bulgăresc Sozopol, alături de rămășițele templului, au reușit să mai dezgroape și o statuetă de lut care îl înfățișează pe celebrul zeu ”Priapus.


Pe statuetă este înscrisă semnificația acesteia în cultura și tradiția zonei. Astfel, pentru cei care nu puteau avea copii, având probleme cu fertilitatea, în perioada antică acest zeu putea fi un răspuns. Așa a apărut ”Priapus(”Penisul lui Dumnezeu”), patronul spiritual al penisurilor, zeul fertilității și al abundenței. Statuetele acestei divinități, cunoscute pentru penisul ei uriaș, (metaforic vorbind, unii le-au comparat cu viagra metafizică) au fost descoperite în multe locuri din lume.


A avut ecouri spirituale și pentru Imperiul Roman. A fost descoperită (vezi imaginile din acest text) o frescă impresionantă și în Pompei. De asemenea au fost scoase la lumină câteva figurine din bronz ale zeului și amulete mici falice, datând din primul secol d.Hr., în Picardia, Franța. British Museum păstrează în rafturile lui multe asemenea surprize falice ale zeului. Circulă chiar și o legendă ce pomenește despre un mare pariu între zeul ”Priapus” și un măgar.


Cei doi participanți la pariu trebuiau să demonstreze care este cel mai bine dotat din punct de vedere sexual. Măgarul și-a mizat viața, dar a pierdut și a fost ținta sacrificiului pentru zeul ”Priapus”. Tradiția sacrificiului unui măgar, în anumite zile din an, s-a păstrat multă vreme în antichitate. (inquisitr)