miercuri, 6 februarie 2013

Zoofil obligat să se însoare cu o capră



Încep această poveste cu o veste tristă: Rose Tombe, soția lui Charles Tombe, a murit după ce a înghițit o pungă de plastic. A fost tristețe mare în familie. Soțul și-a îngropat soția la marginea satului iar copilul incinerat. Dar cred că mulți dintre dumneavoastră nu au auzit despre celebra Rose Tombe. Pentru cei care au ratat această poveste, Rose a fost o… capră. Întreaga poveste a început într-o noapte din februarie 2006, în satul Juba, din sudul Sudanului.


Domnul Malakai s-a culcat ca de obicei, la ora 23,30. Dar, niște behăituri suspecte, l-au trezit după miezul nopții. Ieșind afară din casă, ca să vadă despre ce este vorba, nu mare i-a fost mirarea când a dat cu ochii de vecinul său, Charles Tombe, în vârstă de 60 de ani, care se chinuia de zor să facă amor cu capra. Bietul animal zbiera ca ajuns în ceasul morții. Profund afectat de suferința cornutei, domnul Malakai din câțiva pumni plasați cu mare forță și precizie a reușit să-l potolească pe năzdrăvanul amorez. Apoi l-a legat zdravăn și l-a târât la judecată, în fața consiliului de bătrâni al satului. Tradiția sudaneză spune că, în momentul în care un bărbat face sex cu o femeie, este obligat să o ia de nevastă.


După ce s-au sfătuit vreme de două ore și jumătate, bătrânii au dat verdictul: Charles Tombe a fost condamnat să ia capra, pe Rose, de nevastă și să plătească domnului Malakai 15.000 de dinari sudanezi (aproximativ 25£), sumă reprezentând zestrea. Ca să scape de gura satului, Tombe s-a conformat și astfel Rose a devenit prima cornută mireasă din lume. Soțul a fost nevoit chiar să facă și o ceremonie de cununie pentru a ”legaliza” relația. Căsătoria celor doi a făcut înconjurul lumii, fiind una dintre cele mai citite știri din toate timpurile în The Times, Daily Mail, Fox News și BBC World, care au difuzat informația în premieră, însoțită și de o declarație a domnul Malakai. "Când l-am întrebat: «Ce faci acolo, Charles?», el, beat fiind, a gemut de două ori și a căzut în spatele caprei cu pantalonii în vine.


În fața consiliului de bătrâni a spus că era beat și nu și-a dat seama ce facea. Eu ce puteam să mai fac cu o capră batjocorită? Bătrânii au hotărât să i-o dau de nevastă nefericitului. I-am încredințat-o cu mare ușurință și am pretins banii de zestre.” Dar, Rose, la un an de la căsătorie, și-a dat obștescul sfârșit, înecându-se cu o pungă de plastic,. Mai mult, presa internațională l-a luat peste picior pe zoofil, întrebând-l cu cine a făcut Rose iedul. ”Infidela” Rose, cu câteva săptămâni înainte să-și dea sufletul, născuse un ieduț. Moștenitorul rămăsese în grija lui Charles Tombe. Dar, unii, nemaivăzând iedul, sunt de părere că a fost incinerat pentru a nu trezi zoofilului alte idei.