miercuri, 6 februarie 2013

Fiii lui Dumnezeu? 18 schelete gigant în Wisconsin



Internauții se încăpățânează și aduc permanent în discuție controversatul subiect al ”nephilimilor”, misterioșii ”Fii ai lui Dumnezeu”. În actualitate, pe forumuri, a fost adus cazul, care face parte din categoria ”istorii ascunse”, prezentat pe 04 mai 1912, în”New York Times”. În articolul respectiv, (vedeți facsimilul de mai jos), autorul aduce la cunoștința opiniei publice că în sud-vestul Lacului Delavan, Wisconsin,(SUA), frații Peterson au descoperit niște movile ciudate, probabil morminte, și 18 schelete uriașe.


Între timp cazul a fost uitat. Oamenii de știință au rămas indiferenți (probabil sub impulsul unor interese meschine), nu au dat nici o explicație în această privință. Mai mult chiar, scheletele au dispărut. A rămas doar această fotografie a celor doi frați care s-au fotografiat lângă un schelet. Înălțimea scheletului gigant e aproape dublă, varia între doi și trei metri. Iată, în imagine, oasele lui ajung până la nivelul pieptului celor doi. Istoria nu mai pomenește despre vreo descoperire asemănătoare. Este un caz extrem de rar de uriași care au atins înălțimea de trei metri. Capetele alungite erau cu adevărat enorme. Alte amănunte surprinzătoare: aveau două rânduri de dinți și câte șase degete la mâini și la picioare. Dinții din față erau molari obișnuiți.


La început s-a crezut faptul că era vorba despre o farsă pusă la cale de agricultorii din zonă, dar cazul a intrat în atenția presei și este cât se poate de credibil. ”New York Times” semnalase încă din 10 august 1891 faptul că oamenii de știință de la ”Institutul Smithsonian” au descoperit o serie de mari "monumente piramidale" în Lake Mills, în apropiere de Madison, Wisconsin. Madison a fost în timpurile străvechi un important centru comercial, având aproximativ 200.000 de locuitori. Arheologii au descoperit un sistem elaborat de lucrări defensive pe care l-au numit ”Fort Aztalan”. La 20 decembrie 1897, ”New York Times” a publicat un alt articol despre descoperirea a trei a trei movile funerare mari, în Maple Creek, Wisconsin . La una dintre ele, după ce escavatoarele îndepărtat tone de pământ, a fost găsită o mumie în stare perfectă de conservare, de dimensiuni gigantice, aproximativ trei metri. Lângă mumie au fost descoperite câteva podoabe de argint, niște tije fin prelucrate din cupru și alte relicve.


”Cranii și schelete uriașe ale unei rase «Goliath» au fost descoperite permanent în lume, dar arheologii și antropologii moderni aproape că au sigilat ușa imaginației noastre. Institutul Smithsonian, specializat în colectări de artefacte, a pus embargou pe aceste descoperiri. Oasele au ajuns într-un seif secret și nu au acces la ele decât anumiți oficiali guvernamentali. Prin aceste oase se pot stabili niște răspunsuri clare în ce privește trecutul nostru. De ce oamenii de știință refuză să dea explicații?”, comentează internauții. Dar până la aflarea adevărului să ne mulțumim cu termenul de ”nephilim” despre care crede că erau uriașii. În ”Geneza 6:4” se pune: Uriașii erau pe pământ în vremurile acelea, și chiar și după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, și le-au născut ele copii: aceștia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume”. Cuvântul folosit în original în ebraică este ”nefilim”, un derivat al verbului ”nafal”, care înseamnă a cădea, cădere. Dar în ebraică termenul pentru "gigant" este ”gibbor”.


Total diferit și nu are nimic de-a face cu cuvântul ”nephilim”. Traducerea cuvântului ”nefilim” ne trimite către spirite sau îngeri. Poate niște îngeri căzuți care s-au unit cu femeile frumoase și a rezultat acea rasă de uriași. Uriașii sunt deci cei "căzuți", sau am zice noi astăzi "cei decăzuți", "cei degenerați". Ce fel de fapturi au fost ei putem afla doar din relatările aluzive din Scriptură. Este evident ca "uriașii" au fost de mari dimensiuni și la fel de mari în răutate. Ei au fost un fel de supra-oameni, niște anomalii genetice și morale, care au trebuit șterse de pe fața pământului pentru prezervarea sănătății planetei și pentru perpetuarea planului mesianic (Gen. 3:15). Acesta a fost motivația potopului. Ceea ce este surprinzător este faptul că aflăm despre existenta uriașilor și după potop. Iata ce găsim în Numeri 13:33: "Apoi am mai văzut în ea (țara Canaan) pe uriași, copiii lui Anac, care se trag din neamul uriașilor; înaintea noastră și față de ei parcă eram niște lăcuste”. (sott.net)