miercuri, 6 februarie 2013

Mister: dolmene vechi de 25.000 de ani în Caucaz



În vestul Caucazului, în Rusia, nu departe de orașul Tzelentzchik, există o zonă împădurită, de 12 de kilometri pătrați, care se întinde pe ambele părți ale muntelui. În această locație au fost descoperite sute de monumente megalitice numite dolmene. Cele mai multe dintre ele au o formă dreptunghiulară făcute din lespezi de piatră cu găuri în fațadă. Am putea spune că avem de-a face cu o arhitectură preistorică de mare precizie.


Multe dintre blocurile de piatră au fost așezate în unghi de 90 de grade pentru a da forma dreptunghiulară, dar au fost găsite și structuri cu forme curbate, care formează un cerc. Parte dintre arheologi sunt de părere că structurile datează au între 4000 și 6000 de ani. Alți cercetători cred că sunt chiar mai în vârstă, și conform testelor ar avea între 10.000 și 25.000 de ani.


Construcția lor rămâne un mister. Dolmene asemănătoare au fost descoperite și în Caucazul de Nord, în Krasnodar, în apropierea râului Kuban, la aproximativ 148 km nord-est de Marea Neagră. Potrivit estimărilor, pe teritoriul Rusiei sunt aproximativ 3000 de dolmene. Dar, din păcate, multe dintre acestea sunt într-o stare de degradare avansată, deoarece nu există un program de întreținere, sau de protecție de la vandalism.
Dolmen (fr. dolmen, cf. celt. tolmen – masă de piatră) este un monument funerar megalitic, alcătuit dintr-o piatră plată așezată orizontal pe două sau mai multe pietre verticale, acoperind o cameră sepulcrală.
În ciuda diversității lor, aceste monumente au similarități semnificative cu structuri din diferite părți ale Europei și Asiei. Amintim de Franța, Marea Britanie, Irlanda, Germania, India și în Munții Buzăului, din România. Arhitectura de dolmen este oarecum limitată: trapezoidale, dreptunghiulare sau rotunde. Toate structurile au un fel de fereastră sculptată pe fațadă. În zona din fața intrării, se presupune că a existat un spațiu dedicat ritualurilor.


În trecut, în aceste monumente au fost găsite vase de epoca bronzului și epoca fierului, rămășițe umane, unelte de bronz și argint și ornamente prețioase. S-au găsit, de asemenea și multe obiecte ciudate, descrise ca niște bile mari de piatră și sculpturi de animale. Ceea ce impresionează însă este faptul că dolmenele au fost construite în perfectă armonie cu peisajul natural. Internauții sunt de părere că dolmenele, și nu numai, în general toate monumentele antice, au în structură pietre foarte mari.


Cum au fost cărate, ridicate și așezate cu precizie aceste pietre? Probabil că anticii cunoșteau secretul manipulării cristaline a pietrelor. Manipulau pur și simplu structura printr-o tehnologie, hai să-i zicem sonică. Sunetul, manipulat corect, poate face piatra să rezoneze în aceeași undă și să devină maleabilă, chiar să leviteze. Marele savant Tesla a avut pe masa de studiu acest sistem de rezonanță. Rezonanța înseamnă putere. E un mister! Poate că într-un viitor apropiat vom afla secretul tehnologiei cymatice!